Cursuri de actorie pentru film si Tv 

Programul 

Grupa 1           8 – 12 ani

Inca se mai pot face inscrieri pentru aceasta grupa.

Aceasta grupa este pentru copiii cu varsta intre 8 si 13 ani.

JOI 6pm-8pm
Cu Florian Zapra

Grupa 2         13 – 18 ani

Aceasta grupa este pentru adolescentii cu varsta intre 14 si 18 ani.

VINERI 6pm-8pm
Cu Florian Zapra

Procesul de desfasurare 

Pe durata cursului de se invata mecanismelele procesului de filmare sub indrumare profesionala prin exersarea si punerea in aplicatie a limbajului cinematografic, reproducerea secventelor din filme cat si a unor secvente scrise de catre cursanti. Stimularea creativitatii, perfectionarea dictiei, introducerea in universul fara margini a improvizatiei si invatarea metodelor de livrare a dialogurilor. La alegere cursantii vor putea alege scene in engleza din filmele lor favorite. Filmarile vor fi facute cu echipamente profesionale iar la final cursantii vor avea un portofoliu cladit.

Sunt multe cercetări despre influențele pozitive practicarii filmului și artelor spectacolului, în special asupra tinerilor. Beneficiile sunt fizice, emoționale, sociale și ajută la dezvoltarea unei aprecieri sănătoase a culturii.

Încredere în sine
Aspectele artelor spectacolului, în special a improvizațiilor, îi ajută pe tineri să înțeleagă cum să evalueze situațiile sis a gandeasca dincolo de orizonturi, să fie mai încrezători în situații nefamiliare. Elevii învață să aibă încredere în ideile și abilitățile lor. Încrederea dobândită din învățarea aptitudinilor artistice performante se aplică școlii, carierei și vieții in general.

Imaginație
A fi creativ și a învăța să facă alegeri creative îi ajută pe elevi să fie mai buni in gândirea ideilor noi, permițându-le să vadă lumea din jurul lor în noi si diferite moduri. Einstein a spus: „Imaginația este mai importantă decât cunoașterea.”

Empatia
Înțelegerea personajelor, a rolurilor le permite studenților să se ocupe mai bine de diferite situații, medii și culturi. Îi încurajează să arate compasiune și toleranță față de ceilalți.

Cooperare

Filmul este o colaborare a diverșilor jucători, iar combinarea ideilor creative cu abilitățile tuturor participanților este necesară pentru obținerea celor mai bune rezultate. Acest lucru presupune ca toți participanții să se angajeze în discuții, feedback, repetiții și performanțe.

Concentraţie

Jocul, practica și performanța vor dezvolta capacitatea și abilitățile pentru a putea concentra mintea, corpul și vocea.

Abilități de comunicare

Este vident că filmul, teatrul și artele spectacolului îmbunătățesc comunicarea verbală și nonverbală, aducand beneficii in viata tinerilor. Îmbunătățește disctia, articularea, tonul vorbirii și a exprimării. Este important, de asemenea, pentru a dezvolta abilități de ascultare și observare.

Distracţie
Filmul in esenta aduce elemente noi de joc, umor și râsete celor care participa, totodata îmbunătățind motivația și reducand stresul.

Emotii

Jocurile de acțiune și film permit participantilor să exprime o gamă largă de emoții încurajandui să înțeleagă și stapaneasca sentimentele similare pe care le pot întâmpina. Agresiunea și tensiunea sunt eliberate într-un mediu sigur, controlat – adesea permițând o perioadă de reflecție după.

Memorie
Invatarea, executarea dialogurilor și a mișcărilor vor îmbunătăți memoria. Memoria necesită exerciții, ca un mușchi.

Apreciere pentru artă și cultură!
… pentru că va aduce bucurie în viața ta.

Share This